Arborétum Balaton

Arborétum Balaton környékén is található, így aki nemcsak strandolásra vágyik az is megtalálja a számára kedves időtöltést. Ráadásul nemcsak növénykert, de vadaspark és bivalyrezervátum is. De igazi különlegességeket kínál például Balatonedericsen az Afrika múzeum is.

A Balaton nemcsak a strandok miatt népszerű, sokan keresik fel népszerű boraiért, és az egyéb látnivalókért, programokért. Badacsony is számos programlehetőséget kínál, most már nemcsak a nyári szezonban. Évek óta egész évben fesztiválokkal, rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Ráadásul a Badacsony hegy tavasszal és ősszel pompázik legszebb színeiben. Érdemes kirándulásokat is tenni itt, hiszen tanösvények, túraútvonalak szelik át az egész hegyet keresztül-kasul. A számos magaslati pontról, kilátóhelyről, kilátóról pedig csodálatos panoráma tárul elénk.

Arborétum Balaton szívében

Badacsonyörsön az Örsi-hegy oldalában fekszik az egyedülálló, népszerű kirándulási célpont a Folly Arborétum. Az 5 hektáros terület ciprus- és cédrus liget elsősorban fenyőfélék gyűjteménye, melyről csodálatos panoráma tárul a látogató elénk. Az arborétum növényeit napjainkban már a negyedik Folly generáció gondozza. Az „Öreg Arborétumot” még Dr. Folly Gyula pécsi orvos (a Zsolnay család háziorvosa) telepítette. Mintegy 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje található az arborétumban, sőt a kert legmagasabb pontján egy sajátos, tobozra hasonlító alakzatú kilátótoronyból élvezhető a gyönyörű balatoni panoráma.

Ez a különleges helyszín nemcsak egy arborétum, hanem egy élmény, amely egyesíti a természet csodáit és az emberi kreativitást. A Folly Arborétum látogatói inspirációt nyerhetnek mind a természeti szépségekből, mind pedig az itt található művészeti alkotásokból, és olyan élményeket gyűjthetnek, amelyek örökre velük maradnak.

Balatonederics – Afrika múzeum

A Balatonedericsi Afrika Múzeum egy lenyűgöző hely, ahol a látogatók egy izgalmas és tanulságos utazásra indulhatnak Afrika sokszínű kultúrájába és lenyűgöző természeti kincseibe. Ez a különleges múzeum Magyarország északi partján, a Balaton közelében található, és egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy megismerjük és megértsük az afrikai kontinens gazdag örökségét.

A gyűjtemény dr. Nagy Endre vadászmesternek köszönhető, akinek trófeáiból, relikviáiból nyílt kiállítás. De betekintést nyerhetünk egy maszáj kunyhóba és számos egzotikus állatot is láthatunk a parkban. A kicsiket pónilovaglás és egyéb programok is várják.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

A Kis-Balaton mellett található hazánk legnagyobb – mintegy 250 egyedből álló – bivalycsordájának otthona. Kialakításának célja elsősorban az állatok génállományának megőrzése és az őshonos fajok bemutatása volt. A Zalakomár és Balatonmagyaród között található rezervátum számos programlehetőséggel, tanösvényekkel, lovas kocsikázással várja az érdeklődőket.

Koloska-völgyi Vadaspark

Balatonfüred északi részén a Koloska-völgyben nemcsak remek túraútvonalakat találhatunk, de egy közel 2 hektáron elterülő Vadasparkot is. A terület ingyenesen látogatható, ahol megismerkedhetünk a hazai erdők állatvilágával. Az állatok megfigyelésére magasleseket alakítottak ki.  

http://www.top7hungary.com/legszebb-magyar-arboretumok/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom