Badacsony borhetek

Badacsony Borhetek fesztiválja évek óta várja az érdeklődőket minden év júliusának utolsó 2 hetében. A rendezvény Badacsony központjában a Dísz téren található, ahol 12-13 pincészet kínálja jobbnál jobb kóstolásra váró kincseit.

Az egykori vulkán lankáin olyan borok születnek, amit a helyi borászok szerényen az istenek nektárjának is neveznek. Mivel ezzel az állítással eddig senki sem vitatkozott, kóstoljunk bele bátran a Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb boraiba a Badacsonyi Borheteken.

Badacsony borhetek – programok

A borok kóstolásán túl megismerkedhetünk a régió borhoz köthető hagyományaival, sőt szabadtéri koncertek és kulináris örömök is várják a borkedvelőket illetve a Badacsonyi Borvidék boraival még csak ismerkedőket. Az estéket színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. 

Aki nem tud ebben az időszakban érkezni, se keseredjen el, hiszen Badacsony programok tekintetében egész évben várja a látogatókat! Olyannyira, hogy már nemcsak szezon időszakban vannak remek rendezvények, hanem ősszel és télen is. Hiszen Badacsony – és a Balaton is – egész évben gyönyörű. A túrázási lehetőségek pedig a környéken bármely évszakban élménydús programot kínálnak kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A Badacsony-hegyet keresztül-kasul átszövik a különböző túra útvonalak, tanösvények. A magaslati pontok, kilátóhelyek pedig csodálatos panorámával ajándékozzák meg a természet kedvelőit. Érdemes felkerekedni és megtapasztalni e csodát!

Badacsonyban egész évben programok sorával, fesztiválokkal várják a régió iránt érdeklődőket.

További információ: http://www.badacsonytomaj.hu/hu/rendezvenyek

Címlapkép: Badacsony borhetek (forrás: http://artnews.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom