Badacsony borkóstoló

Badacsony borkóstoló tekintetében is ideális választás! A borospincék szinte egymást érik a Badacsony hegyen, de a központban is számos helyen van lehetőség a különböző fajta borok kóstolására. Minden szinte sétatávolságra elérhető a központtól.

Aki nem szeretné gyalogosan felfedezni a hegyek pincéit, azoknak Badacsonyban a hegyi taxi nyújt megfelelő választást, míg a távolabbi hegyek pincészeteit a Borbusszal lehet kényelmesen elérni. Mindkettő Badacsony központjából indul.  

Badacsony borkóstoló

Badacsony borkóstoló lehetőségek

A borkóstolások során lehetőség van helyi ételek kóstolására is: a legtöbb pincészetben kaphatóak finom falatok a badacsonyi borok mellé. Illetve sok helyen a borok kóstolása pincelátogatással együtt történik. Itt tájékoztatást kaphatunk a szőlő termelésétől egészen a borok palackba kerüléséig, a különböző munkálatokról, folyamatokról.

Badacsony borászatok

Ha nem szeretnénk a pincészetekhez felsétálni – ami valljuk be igen fáradságos mutatvány, akkor lehetőség van hegyi taxikkal is felmenni. Ezek a központból indulnak és egészen a Kisfaludy-Házig mennek. Fentről lefelé már sokkal kényelmesebb a séta és útba ejthető számos boros pince is, ahol kóstolásokkal és vásárlási lehetőségekkel is várják a vendégeket.

A Badacsonyi borhetek alkalmával azonban még a hegyre sem kell felmennünk, hiszen a borok jönnek le onnan hozzánk. Ezen az évről-évre egyre több látogatót vonzó eseményen ugyanis a borászatok legtöbbje – Badacsonyból és a környékéről is – kínálja, jobbnál jobb borait, melyet nem véletlen hívnak az Istenek nedűjének. A Borhét minden év júliusának utolsó 2 hetében kerül megrendezésre, melynek szlogenje a „folyékony szerelem”.

Szervezett borkóstolás

Akár egyénileg, akár szervezett formában is indulhatunk pince látogatásra. Ez utóbbi esetében a Tourinform irodát érdemes felkeresni (Badacsony, Park u. 14.). Ráadásul itt segítségünkre tudnak lenni szervezett túrák, bicikli bérlés és más programok szervezésénél is. Elérhetőségük: tel: 06 87 531 013 nyitvatartási időben, vagy a tourinform.badacsony@gmail.com email címen.

http://www.badacsony.org/?page_id=815

http://www.badacsony.hu/boros-pincek

Címlapkép: Badacsonyi borkóstoló (forrás: https://www.bonuszbrigad.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom