Badacsony borospincék

Badacsony borospincék tekintetében a bort kedvelők mekkája! Mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt a szőlőlugasok között megbúvó pincék valamelyikében. Hogy kinek melyik lesz a kedvenc pincészete az ízlés dolga.

A Badacsony hegyre való feljutást a központból induló hegyi taxik szolgáltatása könnyíti meg. Jó hír, hogy akik gyalog vágnak neki a meredek kaptatónak, azoknak sem kell már a hajmeresztő sebességgel közlekedő dzsippek között közlekednie, hiszen gyalogjárdát építettek ki – egy részét az úttól távolabb – jól elkülönítve a gyalogosokat az autós forgalomtól. A hegyi taxik a Kisfaludy Házig viszik az utasokat, ott fordulnak meg. Fentről lefelé kellemesebb a séta, és ugyanúgy számos pincészet útba ejthető. A borospincék némelyike a bórkóstoláson túl pincelátogatással is megismerteti a látogatókat. A környék pincészetei pedig a Borbusz segítségével közelíthetők meg, mely szintén a központból indul megadott menetrend szerint.

A Badacsony borospincék, borászatok elhelyezkedései ezen a térképen jól átláthatók:

Badacsony borászatok

A borospincék kínálata pedig a Badacsony Borhetek alkalmával koncentráltan megtalálhatók a standokon. Így, aki nem szeretné végigjárni, de szívesen megkóstolná a sokféle kínálataot, annak a legjobb választás a Borhét ideje alatt érkezni. Ez a rendezvény minden év július közepétől július végéig kerül megrendezésre és a borkóstoláson túl számos kulturális, gasztronómiai és egyéb különleges programokat kínál.

De számos egyéb rendezvényen lehetőségünk van a zamatos, badacsonyi borok kóstolására. Ugyanis a különböző programokkal igyekeznek már nemcsak szezonra, de egész évre megcélozni a látogatókat.

A Badacsony-hegyre való feljutást a hegyi taxik könnyítik, a Badacsonyi borvidék régiói között Borbusz járat segíti a közlekedést. Mindkét variáció esetén élményekkel gazdagíthatjuk a Badacsony- bortúránkat.

Címlapkép: Badacsony borospincék (forrás: https://borbaratok.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom