Badacsony bortúra

A Badacsony-hegyen és a környező szőlőbirtokokon népszerű a Badacsony bortúra. A badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb nedűket egyénileg, de akár szervezett kereteken belül is ki lehet próbálni.

Borbarangolás a Badacsonyi borvidéken néven, indult új programsorozat néhány éve. Az egész évet átölelő program keretében borkóstolással egybekötött gasztronómiai élményekkel és egyéb programokkal színesítik a borokat szívesen ízlelők napjait. A programsorozat szombati napokon van, előre meghatározott napokon, melyre előzetesen lehet jelentkezni. További információk:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-borbarangolas-badacsonyban-balaton.html

De lehetőség van szervezett bórkostolásra is. A Tourinform Irodában lehet érdeklődni az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Cím: 8261 Badacsonytomaj, Park utca 14. tel: 06 87 531 013, email cím: torunform.badacsony@gmail.com. Aki egyénileg vág neki az élmények megszerzésének, azoknak az alábbi térkép nyújthat segítséget, hogy merre induljanak.

Badacsony borászatok

Badacsony bortúra – közlekedés

A Badacsony-hegyre való feljutást a helyi hegyi taxik is könnyítik. Aki különleges izgalmakra vágyik ne hagyja ki, felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

Nyáron Borbusz is közlekedik Badacsony központjából, hogy a régió borászatai könnyebben elérhetővé váljanak. A buszra jegyet szintén a Tourinform irodában lehet venni Badacsony központjában vagy a buszon.

A badacsonyi buszjárattal a borvidék gyönyörű tájait járhatjuk be és megismerhetjük a környék értékeit, nevezetességeit, kiváló borászatait 7 településen keresztül, közel 50 km hosszú útvonalon. Az ajánlott útvonalat bejárható egyszerre, vagy megszakítható.
A buszon hostess fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

https://vinoport.hu/programajanlo/badacsonyi-borbuszjarat/2420

Badacsony bortúra alternatíva: Badacsonyi borút keretében is végiglátogathatók a pincészetek.

Címlapkép: Badacsony bortúra (forrás: https://likebalaton.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom