Badacsony közlekedés

Badacsony közlekedés: MÁV, VOLÁN, Badacsonyi hajózás, kenu bérlés, bicikli bérlés, taxi.

Badacsony közlekedés: vonat, busz, hajó, …

Badacsony legegyszerűbben autóval közelíthető meg, de természetesen autóbusszal, illetve a MÁV menetrendszerű járataival is el lehet jutni erre a csodaszép környezeti adottságokkal rendelkező telelpülésre.

A vasútállomás ráadásul a központban található, ahonnan könnyedén megközelíthetők a szállások, éttermek és egyéb látnivalók is.

MÁV

VOLÁN

Badacsony hajózás

Badacsony, Kikötő

Fonyód és Badacsony között egészen új szolgáltatásként vizitaxi is működik, mely igazi élményhajózással várja az utasokat. A menetrendszerűen Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon közlekedő motorcsónakok április 1-e és október 31-e között közlekednek minden nap reggel 9 és délután 6 óra között. Természetesen egyedi igények kiszolgálásával is rendelkezésre állnak legyen szó legény-, vagy leánybúcsúról, eljegyzésről, vagy bármely más eseményről.

Erre a szolgáltatásra épülve Badacsonyban elektromos kisbusz várja a vizitaxi utasait, hogy a népszerű Badacsony hegyre eljuttassa őket. A buszos utazás során lehetőség van a főbb nevezetességek (Kisfaludy-ház, Szegedy Róza ház), megtekintésére, valamint a balatoni és a hullámzó szőlőhegyek látványában is gyönyörködni. A Badacsonyi Tekergő névre hallgató kisbusz állomásai között szerepel az Istvándy borbirtok, a Laposa Friss terasz, a Kishableány, a Hárskert Vendéglő és a Kisfaludy-ház Borterasz is. Ez a szolgáltatás egyelőre csak a vizitaxi utasainak nyújt kiegészítő élményt.

Kenu bérlés

  • Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy, Vízpart út 3.
  • Tel: +36 (30) 599 2846 
  • E-mail: olk.labdi14@gmail.com

Bicikli bérlés

Best Bike Rental

  • Badacsony, Park u. 14. a Tourinform Iroda mellett Tel: +36 20 567 0367
  • E-mail: info@bestbikerental.hu
  • www.bestbikerental.hu

Benzinkút

  • MOL  benzinkút – Badacsonytomaj, 71.sz. főút  Tel: +36 (87) 431 119

Taxi szolgáltatások

  • Hegyi taxi Tel: +36 (30) 954 2518 Badacsony taxi  Tel: +36 (20) 544 4234
  • Városnéző kisvasút Tel: +36 (70) 331 2180  Cím: 8261 Badacsony Gesztenyesor

Címlapkép: Badacsonyi hajózás (forrás: http://iho.hu)

Vissza a kategória cikkeihez