Badacsony közlekedés

Badacsony közlekedés szempontjából nagyon kedvező fekvésű település. Hiszen megtalálható itt minden, amire szükségünk lehet: MÁV, VOLÁN, Badacsonyi hajózás, kenu bérlés, bicikli bérlés, taxi. Maradjunk akár a városban, vagy a hajózzunk át Fonyódra? Itt minden lehetséges!

Badacsony közlekedés: vonat, busz, hajó, …

E népszerű Balaton-parti város legegyszerűbben autóval közelíthető meg. De természetesen autóbusszal, illetve a MÁV menetrendszerű járataival is el lehet jutni erre a csodaszép környezeti adottságokkal rendelkező településre.

Kedvező fekvésének köszönhetően, a vasútállomás éppen a központban található. Így onnan rendkívül könnyen megközelíthetők a szállások, éttermek és egyéb látnivalók is. A kikötő is pár perc sétatávolságra esik. Sétatávolságra elérhetők a népszerű borospincék is. A legtöbb helyen borkóstolással egybekötött pincelátogatáson is részt vehetünk. A központból hegyi taxikkal is feljuthatunk a Badacsony hegyen található pincékhez, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk.

MÁV

VOLÁN

Badacsony hajózás

Badacsony, Kikötő

Fonyód és Badacsony között egészen új szolgáltatásként vizitaxi is működik a szezonban, mely igazi élményhajózással várja az utasokat. A menetrendszerűen Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon közlekedő motorcsónakok április 1-e és október 31-e között közlekednek minden nap reggel 9 és délután 6 óra között. Természetesen egyedi igények kiszolgálásával is rendelkezésre állnak legyen szó legény-, vagy leánybúcsúról, eljegyzésről, vagy bármely más eseményről.

Erre a szolgáltatásra épülve Badacsonyban elektromos kisbusz várja a vizitaxi utasait, hogy a népszerű Badacsony hegyre eljuttassa őket. A buszos utazás során lehetőség van a főbb nevezetességek (Kisfaludy-ház, Szegedy Róza ház), megtekintésére, valamint a balatoni és a hullámzó szőlőhegyek látványában is gyönyörködni. A Badacsonyi Tekergő névre hallgató kisbusz állomásai között szerepel az Istvándy borbirtok, a Laposa Friss terasz, a Kishableány, a Hárskert Vendéglő és a Kisfaludy-ház Borterasz is. Ez a szolgáltatás egyelőre csak a vizitaxi utasainak nyújt kiegészítő élményt.

Kenu bérlés

  • Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy, Vízpart út 3.
  • Tel: +36 (30) 599 2846 
  • E-mail: olk.labdi14@gmail.com

Bicikli bérlés

Best Bike Rental

  • Badacsony, Park u. 14. a Tourinform Iroda mellett Tel: +36 20 567 0367
  • E-mail: info@bestbikerental.hu
  • www.bestbikerental.hu

Kétkeréken is felfedezhetjük a környéket, a dimbes-dombos táj csodálatos természeti látnivalókat ígér. Akár Badacsonytördemic, Badacsonytomaj vagy Badacsonyörs irányába is induljunk, egyik sincs messze és nem igazán megterhelő még akkor sem, ha nem vagyunk gyakorlott biciklisták.

Benzinkút

  • MOL  benzinkút – Badacsonytomaj, 71.sz. főút  Tel: +36 (87) 431 119

Taxi szolgáltatások

  • Hegyi taxi Tel: +36 (30) 954 2518 Badacsony taxi  Tel: +36 (20) 544 4234
  • Városnéző kisvasút Tel: +36 (70) 331 2180  Cím: 8261 Badacsony Gesztenyesor

A hegyi taxi kihagyhatatlan, ha Badacsonyban járunk! Helyi, jellegzetes – már-már látványosság kategóriát súroló – elmaradhatatlan kellékei a borospincékhez felvezető utaknak. Őrült tempót diktáló sofőrök, nevetve visító és kifehéredett kézzel kapaszkodó utasok…🙂

Címlapkép: Badacsonyi hajózás (forrás: http://iho.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom