Badacsony pincészet

Badacsony pincészet tekintetében is ideális választás! A borospincék szinte egymást érik a Badacsony hegyen, de a központban is számos helyen van lehetőség a különböző fajta borok kóstolására.

Aki nem szeretné gyalogosan felfedezni a hegyek pincéit, azoknak Badacsonyban a hegyi taxi nyújt megfelelő választást, míg a távolabbi hegyek pincészeteit a Borbusszal lehet kényelmesen elérni. Mindkettő Badacsony központjából indul.  

Badacsony pincészet bortaxi

A borkóstolások során lehetőség van helyi ételek kóstolására is: a legtöbb pincészetben kaphatók finom falatok a badacsonyi borok mellé. Illetve sok helyen a borok kóstolása pincelátogatással együtt történik. Itt tájékoztatást kaphatunk a szőlő termelésétől egészen a borok palackba kerüléséig, a különböző munkálatokról, folyamatokról.

Badacsony pincészet, borkóstolási lehetőségek:

Badacsony borászatok

A badacsonyi pincészetek koncentráltan megtalálhatóak a központ környékén. Badacsonynak a legnagyobb vonzereje is ez, hogy szinte minden sétatávolsággal elérhető. Hiszen a központban van a vasútállomás és a kikötő is, mellette a kis gyerekesek körében is népszerű stranddal. De itt található számos étkezési lehetőség is a sétálóutcában, valamint a pincék egy része is elérhető a központhoz közel, de a pincészetek kínálatai mindenképp. Itt mindenki megtalálja, amit keres!

Badacsony pincészet

A pincék kínálatáért kicsit magasabbra kell menni, de ez is megéri a fáradalmakat! Hiszen a kilátás páratlan, a finomabbnál finomabb nedűk, pedig itatják magukat. Főleg a nyári nagy melegben esik igazán jól az árnyas fák alatti teraszokon gyönyörködni a panorámában a pincészetek hűs fröccseit, jobbnál jobb borkülönlegességeit kortyolgatva. Az utóbbi években pedig a hegyre vezető utat is kibővítették biztonságos járdával, így a gyalogos közlekedés is megoldottá vált. Ráadásul számos helyen árnyas, pihenő padok is beépítésre kerültek, így könnyítve a fáradt vendégek megpihenési lehetőségeit. Különböző – a borásazttal és a korabeli élettel kapcsolatos – információs táblák is kikerültek az út mentén. A pincészetek pedig már nemcsak szezonban – számos helyen egész évben – várják a látogatókat.

Vezetett bórkostolók

Aki pedig vezetett bórkostolón szeretne ismerkedni a helyi pincészetekkel és termékeikkel, azok a Tourinform Irodában tudnak jelentkezni rá. Itt jellemzően 3 pincészet 3-3 tételes kóstolása között lehet válogatni az adott időpontnak megfelelően. Szezonon kívül szombati napokon elérhető vagy előre egyeztetett időpontban.

Tourinform Iroda elérhetőségei:

Cím: 8261 Badacsonytomaj, Park utca 14.

Tel: 06 87 531 013, e-mail: tourinform.badacsony@gmail.com

http://www.badacsony.org/?page_id=815

http://www.badacsony.hu/boros-pincek

Címlapkép: Badacsonyi pincészetek – Imre Borpince (forrás: http://www.badacsony.org)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom