Badacsony strand

Badacsony strand tekintetében is kiváló választás.  Ugyan Badacsonyról nem feltétlenül a strandolás jut előszőr eszünkbe, de nincs Balaton strand nélkül és nincs Badacsony Balaton nélkül! Így mindenképpen érdemes a látnivalók és a borospincék megtekintése után a strandot is útba ejteni. Annál is inkább, mivel a víz Badacsonytomajon és Badacsonyban is kiváló vízminőségű. Fokozatosan mélyülő, szépen kiépített partszakasszal és különböző szolgáltatásokkal várják a strandolni vágyókat. Jól megközelíthető, központi helyen találhatóak, bár a parkolás okozhat némi nehézséget nagyobb látogatottság esetén. A strandok környezete igazán rendezett, barátságos és nagyon jó elhelyezkedésű.

Kettő Badacsony strand

Mindkét fürdőrész június elejétől szeptemberig várja a vendégeket. Ingyenes internet elérhetőség is van, – mely a strand egész területén használható, illetve ingyenes értékszekrények használatát is biztosítják a kikapcsolódni vágyóknak.

Mindkét helyen van parti világítás, mely lehetővé teszi, hogy sötétedés után is lehessen használni a partszakaszt, az éjszakai Balatonban gyönyörködők nagy örömére. A fürdőhelyeken kedvezményes délutáni jegy is vásárolható, de este 7 óra után már díjmentesen látogatható a partszakasz.

A Badacsony központjában a vasútállomással szemben lévő strand felújítására, megszépítésére 2019-ben került sor. Ennek következtében a korábbi pénztár és kapu is máshová került. A modern külsőt kapott bejárat előtt a butiksor is áthelyezésre került, így sokkal rendezettebb lett az egész fürdő környezete. A strand területén több étkezési lehetőség és különböző strand cikkek bérlése is várja a pihenni, fürdeni, kikapcsolódni váró vendégeket. A strand területén található homokkal feltöltött öböl pedig a kisgyerekes családok körében nagyon népszerű.

Elindult a strandszezon a Balatonon:

https://www.utazzitthon.hu/latnivalotipus/furdo/badacsony

Címlapkép: Badacsony part (forrás: https://strand.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom