Badacsony szállás

Badacsony szállás tekintetében jól ellátott hely: a legkülönfélébb szállások várják az ide látogatókat a wellness hotelektől egészen a campingekig. A legnagyobb kínálat a magánszálláshelyekből van. Mivel sokan érkeznek családdal is. Badacsony népszerű minden korosztály számára. Hiszen itt együtt van minden, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges: Balaton, látnivalók, étkezési lehetőségek, túrázási lehetőségek, finom borok.

Mindenki megtalálja a számára legideálisabbat, akár a pincékhez szeretne közelebb lenni, akár a nyáron nyüzsgő központhoz. Ráadásul szinte mindenféle szálláshely megtalálható a központban is. Így, aki vonattal érkezne és nem szeretne taxival közlekedni – bár erre is van lehetőség a településen – a vasútállomás környékén is rengeteg szállás közül válogathat.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy programok környékén már jó előre szükséges szállást foglalni. Mert szinte minden szálláshely megteleik egy-egy népszerűbb esemény idején. Az őszi szüreti fesztivállal záródik jellemzően a nyári szezon, azonban utána magánszálláshelyek csak korlátozottan érhetőek el, de a hotelek és nagyobb panziók egész éves nyitvatartással üzemelnek.

Az őszi, téli időszakban a természet gyönyörű, érdemes ebben az időszakban is felkeresni a települést. Kirándulásra remek időszakok ezek és a téli Balaton is gyönyörű. Számos tanösvény, túraútvonal szeli át a Badacsony-hegyet, melyeket bejárhatunk magunk vagy túravezető segítségét igénybe véve egyaránt. A számos kilátóból pedig a látvány is sokszor kedvezőbb, ha már nem lombosak a fák. Ezek pedig egész évben díjmentesen látogathatók.

A pincészetek többsége ebben az időszakban már bezárja ajtaját a látogatók előtt, de így is van lehetőség a zamatos badacsonyi borok kóstolására. Az éttermek kínálatában egészen biztosan.

http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/hu.htm

Badacsony szállás – magánszállások

A magánszállások általában rendkívül jól felszereltek, ahol kert- és sok helyen medence használattal is várják a vendégeket. Itt a nagyobb családok, baráti társaságok is megtalálják a számukra megfelelő méretű apartmanokat, vendégházakat.

Vannak tó közeli szálláshelyek azoknak, akiknek a Balaton és a központ közelsége számít, és távolabbi, ha a kirándulás és a borospincék nem túl nagy távolsága a fő szempont. Egy biztos: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő szálláshelyet!

Főleg a nyári időszakban nagyon népszerű, ennek megfelelően jellemzően ebben az időszakban érhetők el többségben a magánszálláshelyek, valamint a campingek is. A covid időszaka óta még népszerűbb a Balaton környéke, nincs ez máshogy Badacsony esetében sem. Érdemes ezért már jó előre szállást foglalni, ha biztosra szeretnénk menni, főleg a badacsonyi programok idején. Bár már egyre inkább bővülő lehetőségekkel, számos őszi és téli eseménnyel is – várják a vendégeket. Azonban ebben az időszakban jellemzően a nagyobb panziók, és szállodák várják a vendégeket.

Panoráma ház, Badacsony. Szállás vélemény:

https://www.badacsony.com/ajanlo/futheto-szallashelyek/

Címlapkép: Gizella Panzió Badacsonytomaj (forrás: https://travelminit.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom