Badacsony szüret

Badacsony szüret idején látja vendégül talán a legtöbb látogatót. A neves eseményre évről-évre egyre többen kíváncsiak. Ez a nyári szezon lezáró rendezvénysorozata is. Jellemzően minden év szeptember második hétvégéjén – péntektől vasárnapig – várják rá az érdeklődőket különböző látványos eseményekkel, gasztronómiai és kulturális programokkal.

Badacsony egész évben a borról (is) szól, és bármely időszakban menjünk is, a zamatos badacsonyi borok kóstolására még télen is lehetőségünk lesz. A borospincék többsége ugyan nyári időszakban várja a látogatókat, egyre több helyre tudunk betérni télen is. Sőt vannak kifejezetten téli boros programok is, hiszen egyre elkötelezettebbek – nemcsak Badacsonyban a teljes Balaton régióban – hogy a szezonon kívül is különböző érdekes, programokkal csábítsák a környékre a látogatókat.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektettek arra, hogy a strand, a túrázás és a borospincék mellett egész évet átölelő különböző programok és fesztiválok várják az idelátogató vendégeket.

Badacsony Szüret

Hazánk borvidékeinek meghatározó eseménye a szeptemberi szüreti fesztivál. Hiszen ezzel ünnepelték meg az egész éves megfeszített munkát. Ezek a kiemelkedő őszi programok különböző látványos eseményekkel, érdekességekkel csábítják a látogatókat ebben az időszakban is. Nincs ez máshogy Badacsonyi borvidéken sem.

A minden év szeptember második hétvégéjén tartott rendezvény nagy népszerűségnek örvend. Érdemes emiatt már jóval előbb szállást is foglalni, bár az egyébként sem árt a nyári – különösen a fő – szezonban. Bár rengeteg szállás közül válogathatunk, a népszerűbb időszakokra nehezen lehet találni előre foglalás nélkül.

Badacsonyi Szüreti Fesztivál

A Badacsonyi Szüreti Fesztivál 1964-ben került először megrendezésre, a friss termés és a helyi szőlőművelő, bortermeléssel foglalkozó emberek tiszteletére, megünneplésére. E jeles esemény azóta hagyománnyá – sőt a régió legnagyobb rendezvényévé – nőtte ki magát.

Színvonalas programjai évről-évre egyre több látogatót vonzanak. A gasztronómiai hagyományokon túl a látogatók betekintést nyerhetnek a vidék borkészítésének történetébe is. De megkóstolhatják a borosgazdák legfrisseb borait és megtekinthetik a látványos szüreti felvonulást is.

Az ünnep főmomentuma ugyanis az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása, melynek forgatagában bemutatkoznak a helyi néptánc együttesek, fúvószenekarok, lovasok, és természetesen a borrendek. A Badacsonyi Szüret látványos felvonulása Badacsonytomajról vasárnap 10:00 órakor indul a 71-es főúton keresztül Badacsonyig.

Badacsonyi szüret, látványos felvonulás 2018:

További információk, dátumok:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-badacsonyi-programok.html

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom