Badacsony térkép

Badacsony térkép egészen sokféle van: a borpincéktől, a túra útvonalakig minden megtalálható térképen is. Sőt vannak térképek, ahol Badacsony nevezetességek is be vannak jelölve. Szükség is van rá, hiszen Badacsonyban számos látnivaló és még annál is több pincészet, étterem várja a látogatókat. Ráadásul már nemcsak a nyári szezonban! Egyre inkább nyitnak a régióban az egész éves nyitva tartással. Számos pincészet látogatható az év bármely szakában, de a múzeumok sem zárnak be a szüreti fesztivállal. Ez utóbbi volt ugyanis hagyományosan a szezonzáró rendezvény.

Badacsony térkép típusok között található:

Város térkép

Olyan nagy- vagy közepes méretarányú közvetlen tájékozódást szolgáló térképek, amelyek a települések belterületi (lakóterületi) részét mutatják be. Ábrázolásmódjuk elsősorban a közlekedésre alkalmas közterületek kiemelését, valamint a település nevezetességeit, fontos objektumok jelölését tartalmazza.

Turista térkép

Olyan közvetlen tájékozódást nyújtó közepes méretarányú térkép, melyről a túrázás szempontjából fontos terepi tájékoztató jelzések egyértelműen leolvashatók. A Badacsony hegyen és annak környékén is számos túra útvonal, tanösvény található, a könnyebb tereptől az egészen izzasztókig. Sőt az Országos Kéktúra útvonala is itt halad el. A legnépszerűbb a Badacsony kilátó, mely a hegy legmagasabb pontján található.

Hajózási térkép

Ilyet is találunk, ahol azt láthatjuk, hogy Badacsonyból mely településekre indulnak hajó járatok, illetve Badacsonyba mely településekről érkeznek hajók. A menetrendszerinti járatok és a sétahajók mellett az utóbbi évek egyik különlegessége a vizitaxi szolgáltatás.

A vizitaxik Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon közlekednek árprilis 1-től október 31-ig minden nap reggel 9 és délután 6 óra között. E szolgáltatás kiegészítéseként Badacsonyi Tekergő névre hallgatva egy elektromos kisbusz szállítja a vizibusz vendégeit a Badacsony hegyre. Állomásai között több borozó és étterem is megtalálható. De gyalogosan is felsétálhatunk vagy a központból induló hegyi taxi szolgáltatást is igénybe vehetjük a könnyebb feljutás érdekében. Az élmény felejthetetlen!

Ki-ki megtalálja a számára megfelelőt, mellyel nekiindulhat felfedezni a Badacsony borvidéket.

Badacsony térkép – borospincék és vendéglátóhelyek:

Badacsony borászatok

A Tourinform irodában (Badacsony, Park u. 14.) mindegyikből találni. Ráadásul itt segítségünkre tudnak lenni szervezett túrák, borkóstolók és más programok intézésénél is. Elérhetőségük: tel: 06 87 531 013 nyitvatartási időben, vagy a tourinform.badacsony@gmail.com email címen.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Térkép

Címlapkép: Badacsony térkép (forrás: https://www.map.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom